• දැන් මේකට අනික් සියල්ලම දාලා ලිපේ තියලා විනාඩියක් වගේ මලවගන්න.

 

4. කෝප්ප කොළ මැල්ලුම

මළබද්ධයට, මුඛ ආසාදන වලට වගේම මුත්‍රා ආසාදන වලටත් අනර්ඝ ඔසුවක් මේ කෝප්ප කොළ. තොල් පැලීම සහ මුඛය ආශ්‍රිත රෝග වලටත් ඇස් පෙනීම වර්ධනයටත් ගොඩක්ම ගුණයි.

 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. කෝප්ප කොළ මිටක්
  2. ‍රතුළූණු ගෙඩි 3
  3. ගාගත් පොල් කෝප්ප 1/4
  4. කහකුඩු තේ හැඳි 1/4
  5. ලියාගත් සුදුළූණු බික් 3-4
  6. ලියාගත් කරපිංචා 
  7. කුඩුකරගත් අබ තේ හැඳි 1
  8. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු 
  9. ලියාගත් අමුමිරිස් කරල් 2

 

  • කෝප්ප කොළ ටික හීනියට ලියාගන්න. පොල් වලට ළූණු, කහ, අමුමිරිස්, සුදුළූණු, කරපිංචා, අබ, ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු දාලා වංගෙඩියෙ කොටාගන්න. 
  • තෙල් ටිකක් රත්වෙන්න තියලා හදාගත්ත පොල් මැල්ලුම දාල තෙම්පරාදු කරගන්න.
  • පොල් මැලවුණාම කපාගත්ත කොළ ටික දාල හොඳට කලවම් කරගෙන විනාඩියක් දෙකක් මලවගෙන ලිපෙන් බාල දෙහි යුෂ එකතු කරගන්න.

 

5. කරපිංචා සම්බෝල

කොලෙස්ටරෝල්, හෘද රෝග, අධි රුධිර පීඩනය වගේ රෝග රැසකට ගුණදායක කරපිංචා, කැඳ වලට පාවිච්චි කරනව වගේම මැල්ලුම් විදියටත් උණු වතුර දාලා තේ විදියටත් බොනවා. මේ තියෙන්නෙ කරපිංචා සම්බෝලෙ හදන විදිය. 

 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. කරපිංචා කොළ කෝප්ප 2
  2. ලියාගත් රතුළූණු ගෙඩි 2
  3. අමුමිරිස් කරල් 2
  4. ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු 
  5. දෙහි යුෂ ටිකක් 
  6. සුදුළූණු බික් 3

 

  • කරපිංචා හොඳට සෝදලා ග්‍රයින්ඩර් එකට දාගන්න. මේකට දෙහි හැර අනික් සියල්ලම දාලා හොඳට ග්‍රයින්ඩ් කරගන්න. 
  • පේස්ට් එකක් වගේ ග්‍රයින්ඩ් උනාම බෝල් එකකට දාලා රස අනුව දෙහි යුෂ දාගන්න.